15. nodaļa · 15.32
Jūs neredzat savas izmaiņas, lejupielādējot failu vai atverot to savā datorā
Jūs pārlūkprogrammā esat veikuši izmaiņas dokumentā. Jūs to lejupielādējat, lai nosūtītu pa e-pastu, vai atverat to sinhronizācijas starpniecībā savā datorā, un redzat veco versiju. Kur ir Jūsu izmaiņas?
Kā tas darbojas
Euro-Office saglabā Jūsu izmaiņas uzreiz, bet vispirms dokumentu serverī. Fails Jūsu WebOké Nextcloud tiek atjaunināts tikai tad, kad visi ir aizvēruši dokumentu. Pēc tam tas vēl aizņem kādu laiku, parasti desmit līdz trīsdesmit sekundes. Tā vairāki cilvēki var strādāt vienlaikus, un failu nav nepieciešams katru reizi no jauna ierakstīt.
Kā iegūt jaunāko versiju
- Aizveriet dokumentu ar krustiņu augšējā labajā stūrī (skatiet Dokumenta aizvēršana un atgriešanās pie Jūsu failiem). Lūdziet kolēģus, kuri arī ir to atvēruši, aizvērt dokumentu.
- Pagaidiet pusminūti.
- Atsvaidziniet lapu ar failiem un lejupielādējiet failu vēlreiz. Sinhronizācija Jūsu datorā pēc tam pati iegūs jauno versiju.
Steidzas?
Vai jaunākā versija jāsūta uzreiz, kamēr dokuments vēl ir atvērts? Redaktorā izvēlieties Fails, Lejupielādēt kā. Šis fails vienmēr satur Jūsu pēdējās izmaiņas, pat ja citi vēl turpina strādāt.
Iespējamās kļūdas
- Ja atstājat dokumentu atvērtu cilnē visu dienu, fails Nextcloud tajā dienā netiek atjaunināts. Aizveriet dokumentus, kad esat pabeiguši darbu.
- Nerediģējiet failu vienlaikus pārlūkprogrammā un Word vai LibreOffice savā datorā, izmantojot sinhronizāciju. Tādā gadījumā Jūs saņemsiet divas versijas vai paziņojumu, ka fails ir mainīts.
- Vai redzat paziņojumu "Faila versija ir mainīta"? Tas nozīmē, ka fails ir mainīts ārpus redaktora. Noklikšķiniet uz OK, lapa ielādēs jaunāko versiju.
