10. nodaļa · 10.8
Darbs ar Nextcloud darbvirsmas lietotni (sinhronizācija)
Izmantojot bezmaksas sinhronizācijas lietotni Nextcloud Files, Jūsu WebOké Nextcloud faili atrodas parastā mapē Jūsu datorā. Izmaiņas, ko veicat šajā mapē, automātiski nonāk Jūsu Nextcloud, un otrādi. Tādējādi Jūs varat piekļūt saviem failiem arī bez interneta.

Lejupielāde
| Dators | Sistēmas prasības saskaņā ar Nextcloud | Lejupielāde |
|---|---|---|
| Windows | Windows 10 (versija 1809 vai jaunāka) vai Windows 11, 64 bitu | Windows |
| Mac | macOS 13 vai jaunāka versija | macOS |
| Linux | 64 bitu (x86_64), kā AppImage | Linux (AppImage) |
Mūsu pogas vienmēr norāda uz jaunāko versiju. Vecākiem Mac datoriem (macOS 11 vai 12) Nextcloud piedāvā vecāku versiju vietnē nextcloud.com/install.
Instalēšana un pieteikšanās
- Instalējiet lietotni un palaidiet to.
- Izvēlieties pieteikšanos un ievadiet Jūsu Nextcloud adresi, piemēram, https://demo.webokecloud.nl.
- Jūsu pārlūkprogramma atvērs Jūsu WebOké Nextcloud pieteikšanās ekrānu. Piesakieties, ja nepieciešams, ievadiet divpakāpju verifikācijas kodu un piešķiriet lietotnei piekļuvi.
- Izvēlieties, kuras mapes vēlaties sinhronizēt ar savu datoru un kur mape tiks saglabāta.
Soli pa solim ar ekrānuzņēmumiem: Nextcloud Files instalēšana operētājsistēmā Windows un Nextcloud Files instalēšana Mac datorā.
Sinhronizācija un Nextcloud Office kopā
- Ja Nextcloud mapē veicat dubultklikšķi uz docx, xlsx vai pptx faila, tas atvērsies programmā, kas paredzēta šāda veida failiem. Tā var būt Nextcloud Office, bet arī Word vai LibreOffice.
- Saglabājot failu, sinhronizācijas lietotne to ievieto Jūsu Nextcloud. Tomēr tad Jūs strādājat vienatnē: kolēģi Jūsu izmaiņas redzēs tikai pēc saglabāšanas.
- Ja vēlaties kopā ar kolēģiem vienlaicīgi strādāt pie faila, atveriet to pārlūkprogrammā vai, izmantojot savienoto Nextcloud, programmā Nextcloud Office. Skatiet Sadarbība starp programmu un kolēģiem pārlūkprogrammā.
Ievērībai: ja mapē redzat failu, kura nosaukumā ir vārds "conflict", tas nozīmē, ka fails ir mainīts vienlaikus divās vietās. Pārbaudiet, kuru versiju vēlaties paturēt, un izdzēsiet otru. Vairāk par saglabāšanas un sinhronizācijas problēmām lasiet Saglabāšana vai sinhronizācija neizdodas.
Padoms: ja Jums datorā nav nepieciešami visi faili, lietotnē iespējojiet tikai tās mapes, kuras tiešām izmantojat. Tas ietaupīs vietu Jūsu diskā.
